Carpentier - Smart wood for nice places

Akoestische plafondpanelen voor naadloos akoestisch comfort

21/08/2022

Nagalm is een veelvoorkomend probleem in hedendaagse woon- en kantoorruimtes. Het gebruik van harde materialen, zoals glas en beton, zorgt er namelijk voor dat geluiden makkelijk kunnen weerkaatsen, met een slechte akoestiek tot gevolg. Door geluidsgolven te absorberen kunt u de nagalmtijd reduceren en de akoestiek in een woonkamer, keuken of kantoor verbeteren.

De belangrijkste redenen om akoestische plafondpanelen aan te schaffen

  • Geluid in een ruimte dempen
  • Echo in de kamer verminderen
  • Galm uit huis halen
  • Akoestiek in een ruimte verbeteren
  • Kamer minder hol laten klinken


Onze akoestische plafondoplossingen in hout

De akoestische plafondpanelen van Carpentier hebben hoge akoestische absorptiewaarden, waardoor ze een uitstekende en duurzame oplossing bieden om de akoestiek in een ruimte te verbeteren, het geluid te dempen en de kamer minder hol te laten klinken. Ze zijn opgebouwd uit een geluidsabsorberende glaswolplaat van 25 mm en een massief houten QuickClip®-profiel met open voeg naar keuze. Door de ruimte tussen de latten worden de geluidsgolven geabsorbeerd en ontstaat er een perfecte akoestiek. Op die manier zorgen onze houten plafondpanelen voor een efficiënte absorptie van geluid boven de eettafel, in de zithoek of in de keuken.

Akoestisch getest

Carpentier heeft verschillende combinaties van geluidsabsorberende vulmaterialen en houten QuickClip® profielen laten testen in het erkende labo van Daidalos Peutz. Op die manier zijn we gekomen tot esthetische akoestische plafondoplossingen met hoge geluidsabsorptie, die we op maat kunnen afwerken.

Benieuwd naar de akoestische prestaties van de akoestisch plafondpanelen uit ons aanbod? Met uw persoonlijke login kunt u voor elk profiel de resultaten van deze geluidsabsorptiemeting in de nagalmkamer van Daidalos Peutz raadplegen bij de testrapporten onder downloads.


HEBT U NOG GEEN LOGIN?

Maak uw account aan

Onze geluidsabsorberende plafondpanelen bieden niet enkel goede akoestische prestaties, ook op esthetisch vlak zijn ze een lust voor het oog. Door het onzichtbare bevestigingssysteem krijgt u een naadloos resultaat. Er komen immers geen vijzen of nagels aan te pas. Bovendien bieden we een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden, zodat u ze in elk interieurontwerp kunt integreren. Een reden te meer om te kiezen voor de akoestische plafondpanelen van Carpentier.

Hoe akoestische plafondpanelen installeren?

Dankzij het handige ophangsysteem kunnen de akoestische plafondpanelen netjes en makkelijk op de gewenste hoogte aan het plafond worden bevestigd.

In dit korte filmpje ontdekt u hoe u als vakman heel eenvoudig én veilig een akoestisch plafond kunt installeren met onze geluidsabsorberende panelen, voorzien van een handig kliksysteem.

 

Wilt u de akoestiek in een ruimte verbeteren?

Ontdek onze akoestische plafondpanelen