Carpentier - Smart wood for nice places

Innovaties

Accoya Color Grey: grijze variant van duurzaam Accoya hout

Accoya Color Grey is een nieuw hoogwaardig materiaal dat de sterke eigenschappen van Accoya hout combineert met een grijze kleur van oppervlak tot kern. Uitermate geschikt voor buitenprojecten.

Lees meer

Find your color: trendkleuren in 2024

Met trots introduceert Carpentier zeven betoverende trendkleuren om hout mee af te werken. Ontdek ze hier!

Lees meer

XXL shutter op maat

Dankzij het robuuste ontwerp in HOTwood essen zijn extra lange lamellen mogelijk. Dat maakt onze houten shutters niet alleen veelzijdiger, maar creëert ook een mooie architecturale meerwaarde.

Lees meer

De Grad® fixatieklauw, circulaire redder in nood

Bij verticale gevelbekleding vormt de onverbiddelijke zwaartekracht vaak een uitdaging. Carpentier biedt nu een ingenieuze tool aan als circulaire oplossing.

Lees meer

Piano-profiel met open-gevel-look

Voortaan kunt u een stijlvolle open uitstraling aan uw gevel geven met onze gesloten gevelbekleding in foutvrij thermisch naaldhout. Ook geschikt voor interieur.

Lees meer

Voorvergrijsd hout

Carpentier is er na jarenlang onderzoek in geslaagd om de natuurlijke vergrijzing van thermisch behandeld hout op de meest realistische manier na te bootsen.

Lees meer

Systeemoptimalisatie biedt nieuwe architecturale mogelijkheden

Mensen staan steeds meer open voor wilde ideeën in hun architecturale projecten. Door ons unieke bevestigingssysteem te optimaliseren zijn dwars geplaatste profielen nu onzichtbaar te bevestigen.

Lees meer

Onze revolutionaire iPad-app nu ook geschikt voor houtskeletbouw

Met onze app kunnen professionals voortaan snel en eenvoudig een woning of aanbouw in houtskelet tekenen en visualiseren, alsook een offerte maken.

Lees meer

Plug-and-play prefab houtskeletwanden

Carpentier levert prefab wanden voor houtskeletbouw compleet afgewerkt met houten gevelbekleding. Een innovatieve service om de montage van houten huizen in een stroomversnelling te brengen.

Lees meer

Fine line profiel nu ook verkrijgbaar in aluminium

Voortaan biedt Carpentier haar populaire Fine line profiel met open voeg en onzichtbaar bevestigings-systeem ook aan in aluminium. Voor een naadloze gevelbekleding met trendy design.

Lees meer

Plug-and-play-oplossing voor houten poorten

Dankzij onze plug-and-play-oplossing is het installeren van een houten poort van Carpentier kinderspel. Op locatie kan alles in één dag gebeuren.

Lees meer

Akoestische plafondpanelen voor naadloos akoestisch comfort

Akoestisch comfort wint steeds meer aan belang. Daarom ontwikkelde Carpentier akoestische plafondpanelen met een warme, esthetische look die de geluidsgolven optimaal absorberen.

Lees meer

Ignite: nieuw profiel met gebrande look

Carpentier heeft haar assortiment van profielen in duurzaam HOTwood naaldhout uitgebreid. Met zijn gebrande look vormt Ignite prijstechnisch een mooi alternatief voor gebrand hout.

Lees meer

Circulair terras- en gevelsysteem

Circulair bouwen is de toekomst en minstens even belangrijk als duurzaam bouwen. Daarom zet Carpentier bij de ontwikkeling van haar producten volop in op circulaire systemen.

Lees meer

HOTwood terrasplank met betere afwatering

We ontwikkelden een nieuwe terrasplank in thermisch essen met een licht gebogen profiel.

Lees meer

Teken/Reken App

Carpentier ontwikkelde een tool waarvan iedere professional droomt: een teken/rekenapp om heel eenvoudig een houten bijgebouw te tekenen, te visualiseren en te calculeren.

Lees meer

Plafondsystemen

Onze slimme systemen lenen zich perfect voor binnentoepassingen zoals plafondbekleding in hout. In combinatie met stabiel thermohout zorgt ons unieke QuickClip®-systeem voor een onzichtbare en snelle montage.

Lees meer

Houten shutters

Onze innovatieve geest heeft geleid tot de ontwikkeling van houten shutters op maat voor diverse toepassingen.

Lees meer

Houten lamellendaken

Carpentier presenteert het enige lamellendak ter wereld waarbij enkel houten onderdelen zichtbaar zijn in kant-en-klare kit voor houtprofessionals.

Lees meer

QuickClip®

Een houten terras aanleggen of een poort, gevel, plafond of binnenwand bekleden: met QuickClip® is het eenvoudiger dan ooit!

Lees meer

Gebrand hout

Carpentier maakt gebruik van de Japanse Shou Sugi Ban brandtechniek om het hout een unieke, doorleefde uitstraling te geven en te beschermen tegen weersinvloeden.

Lees meer