Carpentier - Smart wood for nice places

Systeemoptimalisatie biedt nieuwe architecturale mogelijkheden

19/01/2023

Het onmogelijke werd mogelijk

Door de optimalisatie van ons bevestigingssysteem stellen we architecten en houtprofessionals in staat om een origineel en naadloos gevelontwerp in hout te creëren. Profielen die dwars worden geplaatst hoeven niet langer verlijmd te worden, maar kunnen eenvoudig op een alu blokje met groef worden bevestigd. Er zijn dus geen spijkers of schroeven zichtbaar. Met deze innovatieve oplossing zorgen we niet alleen voor een unieke esthetische toets, maar dragen we ook bij aan de ecologische duurzaamheid. De houten gevelbekleding is eenvoudig te (de)monteren en beantwoordt zo aan de toenemende vraag naar circulaire oplossingen. Bovendien is de plaatsing eenvoudiger en minder tijdrovend, wat ook voor de vakman een pluspunt betekent.

Innovatief systeem voor naadloze bevestiging

Alu blokje voor naadloze bevestiging dwars te plaatsen profiel
Geoptimaliseerd bevestigingssysteem voor dwars te plaatsen profielen

Houten gevelbekleding Uni line koppelt esthetiek aan duurzaamheid

Uiteraard ontwikkelden we zelf een QuickClip® profiel waarop deze innovatieve oplossing van toepassing is. Uni line is een circulaire gevelbekleding vervaardigd uit HOTwood essen die esthetiek koppelt aan hedendaags design en duurzaamheid. Het trendy Uni line profiel creëert een modern en strak lijnenspel en geeft reliëf aan de gevel, aangezien de basisprofielen van 20 x 65 mm afgewisseld worden met profielen die dwars op de gevel staan. Op hoeken loopt het strakke design naadloos door.

Uni line is verkrijgbaar in twee verticale designvarianten, elk met een eigen uitstraling: Uni line 40 QC en Uni line 65 QC. De benaming wijst op de diepte van het dwars geplaatste profiel. Voor extra creativiteit is kleurvariatie mogelijk tussen het basisprofiel en de dwars geplaatste profielen. Zo maakt u van een gevel een ware eyecatcher.

Eenvoudige en naadloze bevestiging

De unieke eigenschappen van deze nieuwkomer in ons gamma van thermisch essen gevelbekleding zitten in de onzichtbare en circulaire bevestiging. Net zoals onze andere QuickClip® profielen is Uni line uitgerust met het unieke bevestigingssysteem van Grad®. Dat bestaat uit een aluminium onderconstructie met voorgemonteerde clips waarop de basisprofielen eenvoudig en snel vast te klikken zijn. Uiterst innovatief is het feit dat er nu ook alu blokjes zijn voorzien om de profielen snel en makkelijk dwars te kunnen aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat het Uni line QuickClip® profiel volledig circulair is en dus moeiteloos kan worden verwijderd met een set demontagesleutels van Grad®.

Naadloos bevestigingssysteem Uni line QC

Grote vrijheid in ontwerpmogelijkheden

Bij Uni line zijn er veel variaties mogelijk. Zo heeft u keuze uit twee dieptes (40 en 65 mm), waarmee u zelfs kunt spelen. Verder kunt u ook meerdere kleuren met elkaar combineren voor een bijzonder effect. Denk bijvoorbeeld aan dwars geplaatste houten profielen die zijn voorvergrijsd in combinatie met zwarte basisprofielen, of een combinatie van rood en zwart. Liever alles in dezelfde kleur zoals bij onderstaande realisatie? Ook dat is mogelijk! Welke afwerking u ook kiest, de krachtige belijning zorgt voor een mooi spel van licht en schaduw
 

Houten gevelbekleding woning met voorvergrijsd Uni line profiel
Gevel en brievenbus naadloos bekleed met houten gevelbekleding Uni line
Bekijk meer foto's van deze realisatie
Interesse in ons Uni line profiel
of op zoek naar een circulaire oplossing voor uw gevelontwerp?

Raadpleeg de prijzen online met uw persoonlijke login
of maak een afspraak met een van onze houtexperten.