Carpentier - Smart wood for nice places

Spot Carpentier in villa achter Museum DD

21/03/2020

Wie van kunst houdt, moet beslist eens een bezoekje brengen aan The Wunderkammer Residence, de villa die Hans Op De Beeck liet ombouwen tot een pikzwarte sculptuur. Carpentier viel de eer te beurt om de houten structuur te realiseren.
 

Brussels kunstenaar Hans Op de Beeck transformeerde de kitscherige ‘cottage’ villa in de achtertuin van het museum Dhondt-Dhaenens in een indrukwekkend kunstwerk. Dat gebeurde in samenwerking met architect Mo Vandenberghe van de Gentse studio MOTO. Ook Carpentier was bij dat project betrokken en realiseerde het gebinte dat vervolgens volledig met zwarte EPDM werd bekleed.

Technisch gezien was het geen sinecure om de houten constructie voor de monolithische sculptuur te realiseren. Het resultaat is weliswaar heel bijzonder. Wie het gebouw passeert, wordt geïntrigeerd door de zwarte vlek in het prachtige Leielandschap. Op de eerste verdieping gluurt een groot raam als een periscoop naar de omringende natuur.

The Wunderkammer Residence ligt op een idyllische plek langs de Leie en maakt deel uit van het Museum Dhondt-Naessens in Deurle en huisvest sinds 2017 de privébibliotheek van Jan Hoet. Naast de vele kunstboeken bestaat de verzameling ook uit een reeks romans, poëziebundels, geschiedenisboeken, filosofieboeken, etc.

The Wunderkammer Residence is echt een bezoek waard! Klik hier voor meer info over de openingstijden.

Bekijk deze realisatie

Tags: