Carpentier - Smart wood for nice places

Bezoek aan de bouwplaats in Knokke

07/03/2023

In Knokke zijn we gestart met de opbouw van twee aansluitende houtskeletwoningen. Alle houten wanden en roosteringen van de tussenvloeren zijn offsite geprefabriceerd in ons atelier en in een kant-en-klaar bouwpakket op de bouwplaats geleverd. Hierdoor neemt de montage van het houtskelet slechts een paar dagen in beslag en zijn beide woningen binnen de week water- en winddicht. Aansluitend zal de verdere afwerking van de houtskeletbouwwoning gebeuren.

Ontwerp koppelwoningen in houtskeletbouw te Knokke
Houtskeletbouwwoning in opbouw te Knokke


Switch van traditionele bouw naar HSB

Oorspronkelijk was dit project uitgetekend in een traditionele bouwmethode, maar wij hebben de klant kunnen overtuigen om te kiezen voor houtskeletbouw omwille van de bouwsnelheid en de betere EPB-score.

1. Snelheid van bouwen

We zullen we erin slagen om beide woningen binnen de vijf maanden op te leveren, van fundering tot schilderwerken. De snelheid zit in minder personeel op de bouwplaats en het uitblijven van hinder door het winterweer dankzij de voorbereiding in het atelier. Aangezien het hier gaat om een investeringsproject, betekent dit dat de klant in de tweede helft van 2023 al een volgend project kan opstarten en dus een hoger investeringsrendement kan realiseren.

2. Goede EPB-score

Hout heeft een hoge thermische isolatiewaarde. Bij eenzelfde dikte isoleert hout twaalf keer beter dan beton en zes keer beter dan baksteen. Met een gelijkwaardig budget ten opzichte van een traditionele bouw behaalt houtskeletbouw dus een betere EPB-score, wat zorgt voor een grotere (door)verkoopwaarde voor de klant.

Twee goede redenen om voor houtskeletbouw te opteren, maar er zijn nog tal van andere voordelen:

  • Geen opslag op de werf nodig
  • Zero waste
  • Minder werfverkeer
  • Duurzaamheid & circulariteit
  • Minder fouten op de werf dankzij BIM-modelleren
  • ...
Ontwerp koppelwoningen in houtskeletbouw te KnokkeHeeft u ook interesse in houtskeletbouw?
Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een bezoek aan ons atelier of de bouwplaats aan!

Contacteer ons

Tags: