Carpentier - Smart wood for nice places

Akoestische testresultaten online beschikbaar

25/03/2022

Tegenwoordig zien we vaak woningen, kantoren en restaurants met een industrieel interieur. Kenmerkend voor deze stijl zijn hoge plafonds, stalen ramen, betonnen vloeren en muren… Door de ‘harde’ materialen laat de akoestiek in een ruimte vaak te wensen over. Ze zorgen ervoor dat geluiden makkelijk kunnen weerkaatsen, met een slechte akoestiek tot gevolg. Akoestiekproblemen uiten zich in hinderlijke galm en veroorzaken hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieverlies, stress etc. Om het geluidscomfort te optimaliseren kunt u de akoestische plafondpanelen van Carpentier in de ruimte plaatsen. Hun uitstekende akoestische prestaties kunnen we staven met testresultaten van het erkende laboratorium Daidalos Peutz. Resultaat: een aangenaam en gezond binnenklimaat dat bijdraagt aan het algemeen welzijn en de productiviteit stimuleert.


Circulaire plafondpanelen met akoestische oplossing

Bij Carpentier zijn we ons bewust van het belang van een goede akoestiek. Daarom hebben we akoestische plafondpanelen in hout ontwikkeld die de nagalm verminderen en het geluid dempen. Door hun unieke opbouw worden vervelende geluidsgolven geabsorbeerd en ontstaat een perfecte akoestiek. Bovendien getuigen onze akoestische plafondpanelen van een esthetisch design, dat u in elke interieurstijl kunt integreren. De finishing touch is de finale afwerking, die we volledig kunnen personaliseren in overeenstemming met de rest van het interieur: voorvergrijzen, borstelen, branden of behandelen met olie in een kleur naar keuze. Wenst uw klant na een aantal jaren zijn interieur op te frissen, dan kunt u de latten eenvoudig losklikken met een set demontagesleutels. En na de gewenste behandeling kunt u ze makkelijk opnieuw bevestigen. Als u kiest voor onze akoestische plafondpanelen, weet u dus zeker dat uw interieur duurzaam is én in een circulaire economie past.


Testresultaten en geluidsabsorptieklassen

Onze geluidsabsorberende plafondpanelen kunnen echt het verschil maken en helpen om een woon- of werkomgeving rustgevender te maken. Om dit te staven hebben we verscheidene akoestische plafondpanelen uit ons assortiment uitvoerig laten testen door Daidalos Peutz, een erkend laboratorium voor akoestiek. De testresultaten van de geluidsabsorptiemeting in de galmkamer zijn nu online beschikbaar onder downloads en vindt u ook bij elk van onze hoogwaardige profielen terug. U kunt er zelf de geluidsabsorptiewaarden raadplegen en op deze manier een keuze maken voor uw project. Elke ruimte is verschillend en ook de omgeving zal mee bepalen welke afstand tussen de latten het meest geschikt is om tot de juiste akoestiek te komen. Afhankelijk van het gekozen QuickClip® profiel variëren de tussenafstanden van 5 mm (geluidsabsorptieklasse D) tot 40 mm (geluidsabsorptieklasse B/C). Ongeacht de gekozen configuratie verzekeren onze slimme systemen een perfecte uitlijning en maken ze een snelle en eenvoudige installatie mogelijk.

Akoestische plafondpanelen installeren


In de video ziet u hoe eenvoudig het is om een akoestisch plafond in hout te installeren met onze geluidsabsorberende panelen, ongeacht het gekozen design.


Bekijk de testresultatenHEEFT U NOG VRAGEN OF WILT U GRAAG ADVIES?
AARZEL NIET OM ONS TE CONTACTEREN. WIJ HELPEN U GRAAG VERDER! 


Contacteer ons

Tags: