Carpentier - Smart wood for nice places

Is houtskeletbouw duurzaam?

18/10/2022

De duurzaamheid van houtskeletbouw bewijst zich op vele fronten. Naast de ecologische factoren zijn er nog andere voordelen die een rol spelen bij de keuze voor prefab houtskeletbouw. Benieuwd welke dat zijn? Lees snel verder!


Uitermate ecologisch

Wie begaan is met het milieu en zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen, kiest resoluut voor prefab houtskeletbouw. Deze duurzame bouwmethode levert een energiezuinige woning op waarin het comfortabel leven is. Een houtskeletwoning biedt naast een uitstekende warmte-isolatie ook een zeer goede geluidsisolatie. Bovendien zijn er bij houtskeletbouwwoningen geen koudebruggen, wat het E-peil en S-peil positief beïnvloedt en dus ook de waarde van de houten woning doet stijgen. Dat alles maakt dat houtskeletbouw de laatste jaren sterk aan populariteit wint. 


De kracht van hout

De bouwsector is een grootverbruiker aan grondstoffen en energie. Om de duurzaamheidsdoelstellingen te halen biedt houtskeletbouw één van de belangrijkste oplossingen. Het hout dat Carpentier gebruikt om de prefab houtskeletwanden te vervaardigen komt enkel uit duurzaam en legaal bosbeheer. Dit betekent dat er na het kappen van de bomen ook weer nieuwe bomen worden aangeplant en er dus geen natuur verloren gaat. Daarmee draagt ons hout dus bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Bovendien kunnen we, indien gewenst, ook ecologische houtvezelisolatie aanbrengen. Dat maakt het ecologische plaatje compleet. 

Wist u dat?

Dat Carpentier enkel met ecologische houtsoorten werkt, wist u vast al. Maar weet u dat we voor de opbouw van onze houtskeletbouw ook bewust ecologische keuzes maken? Zo isoleren we de prefab houtskeletwanden bij voorkeur met ecologische houtvezelisolatie.

 

Houtskeletbouw doorsnede


Lees meer over het productieproces van houtskeletbouw bij Carpentier


Korte bouwtermijn en instapklaar

Verder biedt het snelle bouwproces van deze duurzame bouwmethode een niet te onderschatten voordeel. In vergelijking met een traditionele bouw duurt het productieproces van houtskeletbouw veel minder lang. Er is ook minder tijdverlies op de bouwplaats, omdat deze droge bouwmethode niet weersafhankelijk is en alle prefab houtskeletwanden als een puzzel in elkaar vallen, of het nu gaat om een aanbouw of optopping in houtskeletbouw, een volledige prefab houtskeletwoning of een tuinkantoor in houtskeletbouw.

Tiny house in houtskeletbouw
Moderne houtskeletbouwwoning

Bij Carpentier neemt u dankzij onze gebruiksvriendelijke app al van bij de ontwerpfase en calculatie een vlotte start, waardoor u op zeer korte termijn een houtskeletbouw kan realiseren. Ontdek hoe het bouwproces van een houten woning bij Carpentier in zijn werk gaat.


Minder transport

De prefab-elementen worden kant-en-klaar in bouwpakketten op de werf geleverd. Bij Carpentier kan dit zelfs inclusief de montage van de houten gevelbekleding. Prefab houtskeletbouw scheelt dus ook in transport van machines en losse materialen naar de bouwplaats, wat de duurzaamheid extra ten goede komt.
 

Bouwpakket houtskeletbouw villa
Bouwpakket houtskeletbouw inclusief montage houten gevelbekleding

Tags: