Carpentier - Smart wood for nice places

Accsys tekent Carpentier Hardwood Solutions als nieuwe distributeur in België

11/01/2024

Persbericht - Londen, 10 januari 2024


Accsys, het snelgroeiende en doelgerichte bedrijf dat de natuurlijke eigenschappen van hout verbetert om hoogwaardige bouwproducten te maken, heeft Carpentier Hardwood Solutions toegevoegd als nieuwe distributeur in België.

Carpentier is opgericht in 1958 en importeert en verwerkt duurzaam geproduceerd, stabiel hout voor binnen en buiten. Van ruw gezaagd hout tot afgewerkte producten en producten op maat. Het bedrijf heeft innovatie en milieu hoog in het vaandel staan, met een focus op het aanbieden van circulaire bouwoplossingen. Tot de klanten behoren schrijnwerkers, houthandelaren, interieurontwerpers, terrasontwerpers, landschapsarchitecten, renovatiebedrijven, keukenfabrikanten en klanten in de meubelindustrie.

Stefan Vander Stichele, eigenaar van Carpentier Hardwood Solutions, zei: "Het milieu staat centraal in ons bedrijf. Als Cradle to Cradle Certified® Gold bouwmateriaal past Accoya perfect in ons portfolio. We zijn altijd op zoek naar de meest innovatieve en milieuvriendelijke materialen voor onze klanten. Accoya biedt hoge prestaties en is tegelijkertijd duurzaam geproduceerd. We zijn onder de indruk van het gemak waarmee het te verwerken is en de geschiktheid voor een breed scala aan toepassingen, waaronder terrasplanken, gevelbekleding en timmerwerk."

Laurens Notenboom, Head of Sales Accsys, licht toe: "We zijn verheugd om met Carpentier te gaan samenwerken en Accoya bij meer klanten te introduceren. Er is een sterke synergie tussen onze merken en we zijn allebei gepassioneerd over het leveren van duurzaam hout met hoge prestaties aan onze klanten. Met meer dan 60 jaar ervaring in de houtindustrie zijn ze zeer deskundig en een go-to leverancier van houtoplossingen in België.”

Accoya hout biedt een ongekende betrouwbaarheid voor hout; het is vervaardigd en getest om niet zichtbaar te zwellen, krimpen of vervormen. Het biedt een ongeëvenaarde bovengrondse garantie van 50 jaar en een ondergrondse garantie van 25 jaar.

Nu de trend voor houtbouw in heel Europa toeneemt, helpt deze extra distributie bij het ondersteunen van de groeiende vraag naar houtproducten die zowel hoge prestaties als duurzaamheid kunnen bieden.

 

Tags: