Carpentier - Smart wood for nice places

Piano-profiel met open-gevel-look

06/09/2023

Architecten en interieurontwerpers geven vaak de voorkeur aan een houten gevelbekleding met open voeg omwille van de strakke look of het speelse effect dat de schaduw tussen de latten geeft. De keuze voor een open of een gesloten voeg hangt dus grotendeels af van het visuele aspect. Dat hoeft niet langer een bepalende factor te zijn. 

Carpentier introduceert een innovatieve oplossing die de mogelijkheid biedt om de strakke look en speelse schaduwen van een open voeg te verwezenlijken met een gesloten gevelbekleding. Deze nieuwe ontwikkeling passen we toe op het verticale gesloten Piano-profiel uit ons assortiment van thermisch Clear Pine gevelbekleding. Dankzij zwart geschilderde strepen in de groeven van het paneel ontstaat een diepere dimensie die de illusie van een open voeg creëert. Deze unieke houten gevelbekleding voor binnen en buiten, die de toepasselijke naam 'Piano Stripes' meekreeg, bootst dus op een slimme manier een gevelbekleding met open voegen na.

Kantoor afgewerkt met HOTwood Clear Pine Piano QC met zwarte strepen
Wand met HOTwood Clear Pine Piano QC met zwarte strepen


Natuurlijk mooi en duurzaam

Duurzaamheid zit verankerd in het DNA van Carpentier. Bij de ontwikkeling van onze producten kiezen we dan ook bewust voor duurzame oplossingen. Zo gebruiken we enkel ecologische houtsoorten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Ons Piano Stripes profiel is vervaardigd uit thermisch Clear Pine. Dit prachtige hout is zeer duurzaam, stabiel en van nature knoopvrij. Het kan zowel binnen als buiten, onbehandeld of met een verdere afwerking (geborsteld, geolied...) worden ingezet. Onbehandeld gaat de warme kleur van het thermisch gemodificeerde hout na verloop van tijd mooi vergrijzen, wat zorgt voor een natuurlijke, elegante uitstraling.

De zwarte strepen die we optioneel kunnen voorzien om een open-gevel-look te creëren, worden in het atelier gespoten met een duurzame, watergedragen verf. Ze creëren een diep schaduweffect en accentueren de strakke lijnen van het gebouw. Binnenshuis zorgt de toevoeging van de zwarte strepen in de groeven van de houten wandbekleding voor dynamiek in het interieur. Het frontale gedeelte van de panelen kunnen we borstelen of in een kleurtint behandelen, waardoor architecten en designers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Deze innovatieve oplossing biedt dus ruimere ontwerpmogelijkheden.

HOTwood Clear Pine Piano QC geborsteld met zwarte strepen
HOTwood Clear Pine Piano QC met zwarte strepen

Waarom kiezen voor thermisch behandelde houten gevelbekleding?

  • 100% ecologisch en milieuvriendelijk, omdat er bij de thermische behandeling geen chemicaliën worden gebruikt
  • Hout met duurzaamheidsklasse I/II, waardoor de levensduur sterk wordt verlengd
  • Verbeterde vormvastheid door het verlaagde vochtgehalte
  • Betere weerstand tegen houtrot
  • Toepasbaar met onzichtbaar Grad® bevestigingssysteem; er komen geen nagels of vijzen aan te pas
  • Ruime waaier aan afwerkingsmogelijkheden

INTERESSE IN ONS GESLOTEN PIANO-PROFIEL MET OPEN-GEVEL-LOOK?

 

Bekijk meer details en prijzen


Snelle en eenvoudige plaatsing

Ons Piano Stripes profiel maakt deel uit van ons QuickClip® gamma. We bieden dit profiel dus aan in combinatie met het unieke Grad® bevestigingssysteem, waardoor een naadloze en snelle plaatsing van de gevelbekleding of wand is gegarandeerd. Dat levert een grote tijdwinst en maar liefst 50% besparing op de plaatsingskosten op. Aangezien onze QuickClip® profielen gemakkelijk te demonteren zijn, leent deze innovatie zich ook perfect voor circulair bouwen. Na een opfrisbeurt zijn onze houten profielen eenvoudig terug te bevestigen, waardoor ons Piano-profiel een uitstekende ecologische voetafdruk heeft en goed scoort op het vlak van circulariteit.

Wist u dat?

Onze QuickClip® producten zijn circulair. U kunt de houten profielen eenvoudig losklikken en verwijderen met behulp van een set demontagesleutels.

Indien gewenst kunt u de houten bekleding dus volledig demonteren en terug monteren zonder schade.

Let wel op dat u te allen tijde het gebruik van lijm vermijdt om de circulariteit van onze QuickClip® producten te waarborgen. De fixatieklauw is een handige tool en vrijwaart het circulaire karakter.

Circulair bouwen met innoverende producten van Carpentier


Geschikt voor interieur en exterieur

Onze gesloten houten gevelbekleding met open-gevel-look is geschikt voor heel wat toepassingen, zowel in nieuwbouw als renovatie. Denk bijvoorbeeld aan een optopping in houtskeletbouw, waarbij het Piano Stripes profiel als gevelbekleding niet alleen zorgt voor een eigentijdse uitstraling maar de gevel ook beschermt tegen weersinvloeden.

Binnenshuis oogt dit innovatieve profiel eveneens bijzonder stijlvol. Met zijn strakke design kan deze houten wandbekleding – overigens ook prima geschikt om plafonds mee af te werken – in alle ruimtes van de woning worden toegepast. Ook voor zakelijke toepassingen in kantoren, restaurants of hotels biedt het Piano Stripes profiel een smaakvolle oplossing, die meteen de akoestiek verbetert en de echo in de kamer vermindert.

HOTwood Clear Pine gevelbekleding Piano Stripes QC
Houten wand in thermisch Clear Pine Piano QC met zwarte strepen

Wist u dat?

Onze houten QuickClip® wanden en plafonds dragen het CIRCULAR Hotel-Interior keurmerk voor ecodesign en levensduurverlenging. Hiermee staan ze garant voor een circulaire interieuroplossing in de hotelsector.

CIRCULAR Hotel-Interior keurmerk     Pictogram Ecodesign CIRCULAR Hotel-Interior keurmerk  Pictogram levensduurverlenging CIRCULAR Hotel-Interior keurmerk

NOG VRAGEN OVER DIT PRODUCT?


Contacteer ons