Carpentier - Smart wood for nice places

Circulair voorbeeldproject: Fietsen Devos uit Waregem

27/04/2022

Bij de uitbreiding van de fietsenwinkel Fietsen Devos is onze circulaire gevelbekleding opnieuw geïntegreerd in de nieuwe architectuur. De zaakvoerder klopte bij ons aan en wij zorgden voor een harmonieus geheel. Ontdek hier hoe dit in zijn werk ging.
 

Fietsen Devos vestigde zich tien jaar geleden in een klein pand langs de Posterijstraat in Waregem. De gevel van de fietsenwinkel werd toen naadloos bekleed met ons Rhombus QuickClip® profiel in HOTwood essen. Tijdens de coronaperiode is de fietshype alleen maar versterkt en die grote groei ging bij Fietsen Devos gepaard met een winkeluitbreiding.

Door de wijziging in de architectuur van de gevel werd de bestaande gevelbekleding volledig gedemonteerd en na behandeling teruggeplaatst volgens het nieuwe ontwerp. Aangezien de plaatsing destijds werd uitgevoerd met een QuickClip® profiel, en dus met het slimme Grad-bevestigingssysteem, kon de gevelbekleding heel eenvoudig en snel worden weggehaald met behulp van demontagesleutels. Na een opfrisbeurt in ons atelier werd de houten gevelbekleding terug naadloos bevestigd op de aluminium onderconstructie. Net als bij de eerste installatie zorgde dit opnieuw voor een onzichtbare montage en een perfecte uitlijning van de houten planken.

Het hergebruik van de duurzame houten gevelbekleding was echter niet voldoende om dit project volledig te realiseren. Bijgevolg werd de bestaande gevelbekleding gecombineerd met nieuwe houten gevelbekleding voor het plafond van de inkomhal. Deze werd uitgevoerd in onze HOTwood essen Planchet met tand en groef, die in ons atelier werd voorvergrijsd om een mooi harmonieus geheel te creëren. Het voorvergrijzen gebeurde via ons uniek procedé dat we enkel op thermisch essen kunnen toepassen. Alle hout aan de gevel is nu mooi egaal en geeft de zaak de nodige uitstraling.

Een zeer geslaagd project dat de circulariteit van onze QuickClip® producten duidelijk zichtbaar en concreet maakt.
 

Thermisch essen gevelbekleding na opfrisbeurt
Opgefriste houten gevelbekleding in thermisch essen

Wil uw klant ook de gevel van zijn woning of zaak uitbreiden of gewoon even laten opfrissen?
Dankzij de demontagesleutels is de houten gevelbekleding herbruikbaar zonder schade.

 

Tags: