Carpentier - Smart wood for nice places

Carpentier breidt ecologisch gamma uit

09/09/2021

De schaarste op de houtmarkt en de uitlopende levertijden van bepaalde producten uit ons assortiment heeft geleid tot de ontwikkeling van passende duurzame alternatieven van hoge esthetische kwaliteit.


Gevelbekleding in Accoya en thermisch bamboe

Om onze kwalitatieve service te blijven garanderen zetten we vooral in op Accoya en thermisch bamboe, twee ecologische houtsoorten met een hoge duurzaamheid en stabiliteit die we al enige tijd aanbieden voor terrassen. Deze houtsoorten lenen zich perfect voor buitentoepassingen en zijn dus ook geschikt voor gevelbekleding. Enkele bestaande profielen hebben we nu ontwikkeld in deze snel leverbare houtsoorten. We stellen dan ook graag onze nieuwe profielen voor Accoya gevelbekleding en thermisch bamboe gevelbekleding aan u voor.
 

Open line QuickClip® profiel

Naast de bestaande varianten in thermisch essen en thermisch Clear pine (foutvrij naaldhout) bieden we ons Open line QuickClip® profiel voortaan ook aan in thermisch bamboe en Accoya. Door het gebruik van het onzichtbare Grad-bevestigingssysteem bespaart u als vakman maar liefst 50% van uw tijd op de werf. Bovendien bent u zeker van een naadloos resultaat en een perfecte uitlijning van de houten planken. Beide profielen zijn ook verkrijgbaar zonder bevestigingssysteem, maar dan mist u de unieke troeven van deze inventieve oplossing voor de plaatsing van uw houten gevelbekleding.

Rhombus QuickClip® profiel

Ook ons Rhombus QuickClip® profiel is uitgebreid met een variant in Accoya. Deze duurzame, horizontale gevelbekleding past zowel in een landelijke bouwstijl als bij een strakke, minimalistische architectuur. Op het vlak van kleurafwerkingen zien we dat zwart en een voorvergrijsde look met olie momenteel het populairst zijn voor Accoya gevelprofielen. Deze accentueren de natuurlijke schoonheid van het hout, dat 100% rotbestendig is en bestand is tegen alle weersomstandigheden. Accoya gevelbekleding heeft trouwens een garantie van 50 jaar en blijft gedurende de hele levensduur vrij van vervorming, zwelling of krimp.

Ontdek ons Accoya Rhombus QuickClip® profiel

WILT U GRAAG ADVIES OVER DUURZAME ALTERNATIEVEN VOOR UW PROJECT?

Maak gerust een vrijblijvende afspraak met onze ervaren houtprofessionals.
Zij denken graag met u mee en tonen u met plezier de verschillende mogelijkheden.


Maak een afspraak

Tags: