Carpentier - Smart wood for nice places

De Grad® fixatieklauw, circulaire redder in nood

20/10/2023

Duurzaamheid vormt de kern van onze innovatiestrategie. We streven voortdurend naar optimalisatie van onze producten en systemen om het gebruiksgemak voor de vakman te verhogen en de circulariteit te bevorderen. Met de Grad® fixatieklauw reiken we nu een nieuwe tool aan die voorkomt dat verticale gevelbekleding langs de Grad® clips op de aluminium onderconstructie gaat schuiven. 

Onder invloed van het gewicht van de planken in combinatie met de onverbiddelijke zwaartekracht kunnen verticaal geplaatste QuickClip® profielen langs de Grad® clips op de aluminium rails gaan schuiven. Traditioneel lossen vakmannen dit probleem vaak op met lijm, wat echter ten koste gaat van het unieke circulaire karakter van onze QuickClip® gevelbekleding.

In ons streven naar innovatie met duurzame impact hebben we het bevestigingssysteem van onze QuickClip® gevelbekleding geoptimaliseerd met een slimme oplossing: de Grad® fixatieklauw. Deze ingenieuze klauw is ontworpen om naadloos rond de Grad® clip te passen en te voorkomen dat de gevelbekleding gaat schuiven. Dit maakt dat de houten gevelbekleding stevig op haar plaats blijft zonder afbreuk te doen aan het oorspronkelijke circulaire ontwerp. Bovendien blijft er met de fixatieklauw ruimte voor uitzetting en krimp van het hout.

Goed om te weten

De fixatieklauw heeft geen invloed heeft op het demontageproces van de gevelbekleding. De houten planken blijven eenvoudig los te klikken met een set Grad® demontagesleutels. Na een nieuwe behandeling of opfrisbeurt zijn de QuickClip® profielen ook eenvoudig terug te bevestigen op de clips.


Op weg naar circulair bouwen

Met deze tool tonen we opnieuw ons engagement om in te zetten op circulair bouwen. De fixatieklauw biedt immers niet alleen een praktische oplossing tegen het schuiven van de planken, maar is ook een grote stap vooruit richting duurzaamheid en circulariteit binnen de wereld van gevelbekleding. Professionals hoeven geen lijm meer te gebruiken en kunnen de gevelbekleding plaatsen volgens de principes van circulair bouwen. Onze boodschap luidt dan ook: maak gebruik van de fixatieklauw en vermijd te allen tijde lijm. Dat is immers de enige manier om de circulariteit van onze QuickClip® gevelbekleding volledig te omarmen.
 

Fixatieklauw op Grad® clip
Fixatieklauw
Ontdek alle toebehoren voor de plaatsing van houten gevelbekleding