Carpentier - Smart wood for nice places

Accoya Color Grey: grijze variant van duurzaam Accoya hout

15/03/2024

Als officieel distributeur van Accoya® verdelen we nu ook QuickClip® terrasplanken en gevelbekleding in een grijze variant van het verduurzaamde hout. Het prachtige Accoya Color Grey is tot in de kern grijs geïmpregneerd en zorgt voor een eersteklas uitstraling.

Doordat het hout diep tot in de kern gekleurd is, kan de grijze kleur niet afschilferen of afslijten. Hierdoor vergt het weinig onderhoud en gaat het jarenlang mee, zonder dat er coatings of andere behandelingen nodig zijn. Accoya Color Grey verhindert ook het natuurlijke vergrijzingsproces, waardoor het terras of de gevel er vanaf de eerste dag mooi egaal uitziet. Bovendien is deze gekleurde variant net als Accoya niet giftig en heeft Accoya Color Grey het Cradle to Cradle Gold-certificaat vanwege de voordelen voor de circulaire economie.

Daarnaast biedt Accoya Color Grey de onovertroffen voordelen van Accoya hout:

  • Uitzonderlijke duurzaamheid
  • Uitstekende stabiliteit
  • Rotbestendig met een garantie van 50 jaar
  • Goed verwerkbaar
  • Milieuvriendelijk
  • 100% recyclebaar


Accoya Color Grey in ons QuickClip® assortiment

Accoya Color Grey is een zeer hoogwaardig materiaal voor terrassen en gevelbekleding en vormt dan ook een mooie aanvulling op ons aanbod van ecologische houtsoorten. Daarom hebben we een aantal QuickClip® profielen in Accoya Color Grey in ons assortiment opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan onze terrasplank met licht gebogen profiel of onze populaire gevelprofielen Plus line, Fine line en Halfhouts rabat.

Dankzij de combinatie met het onzichtbare Grad® bevestigingssysteem bent u telkens zeker van een snelle, naadloze plaatsing en zijn er geen nagels of vijzen zichtbaar. Onderstaande foto’s laten alvast zien hoe mooi een terras of een gevel met Accoya Color Grey eruit kan zien!

Accoya gevelbekleding met grijze look tot in de kern geïmpregneerd
Grijze Accoya terrasplanken met 50 jaar garantie