Carpentier - Smart wood for nice places

Find your color: trendkleuren in 2024

06/02/2024

Als toonaangevende houtleverancier lanceert Carpentier zeven prachtige trendkleuren om toe te passen op alle ecologische houtsoorten en profielen in ons aanbod. Deze kleuren beschermen het hout niet alleen tegen fijn stof en weersomstandigheden, ze brengen een uniek karakter en persoonlijkheid naar voren, waardoor uw project een bijzondere uitstraling krijgt. 

We nemen u graag mee op ontdekkingsreis door de unieke eigenschappen van elk van onze zeven nieuwe trendkleuren, ontwikkeld door Francq Colors. Van rustieke charme tot eigentijdse allure – laat u inspireren en geef uw project de persoonlijke touch die het verdient. Het is tijd om kleur toe te voegen aan de wereld van houtbewerking!


Aardse verfijning

Wenge

De gebrande kleur Wenge heeft een premium uitstraling. De connotatie met de aarde trekt de aandacht en fungeert als gedurfd accent. Deze kleur doet denken aan de connectie met bomen en bossen.

Bizon

Door haar strakke en minimalistische vormgeving kunnen we deze donkerbruine kleur bewust en royaal gebruiken op grote oppervlakken. Desondanks de gedempte en donkere kleur zorgt Bizon voor een verfijnde uitstraling.

Chocolat

Door het absorberen van de natuurlijke kleur omarmen we bij Chocolat diepe en rijke tinten met het nieuwe kleurenpalet. Deze aardetinten vertegenwoordigen de trend waarbij materiële ecosystemen in de kijker komen te staan.

Dune

Klassieke neutralen zoals deze naturel kleur bij Dune zorgen voor balans. Het ademt discretie en bescheidenheid. Het voelt neutraal, maar op een rustgevende manier.

Wenge - Gebeitst of geolied houtChocolat - Gebeitst of geolied houtBizon - Gebeitst of geolied houtDune - Gebeitst of geolied hout


Boldly chic

Matcha

De groene kleur van Matcha verwijst naar verborgen ecosystemen zoals korstmossen op steen en te ontdekken landschappen.

Emeraude

Contrasten worden gecreëerd door gedurfde kleuren te gebruiken. Klassiek mag nooit voorspelbaar worden en met Emeraude kunnen we iets minder alledaagse combinaties maken.

Matcha - Gebeitst of geolied hout
Emeraude - Gebeitst of geolied hout


Off-black

Nori

De donkere kleur van Nori in combinatie met de fijne afwerking van het materiaal maakt gebruik van de less-is-more esthetiek. Hierbij maakt de individuele eigenheid plaats voor normaliteit.
 

Nori - Gebeitst of geolied hout

Waarom deze kleuren?


We willen het verschil maken door ons vakmanschap te combineren met hedendaagse trends. Dankzij de intensieve samenwerking met de gerenommeerde trendstudio Francq Colors hebben we inzicht gekregen in de kleuren die hot en trending zijn, maar ook een tijdloze aantrekkingskracht hebben. Samen met oprichtster Hilde Francq identificeerden we uiteindelijk zeven kleuren die toepasbaar zijn in het interieur en outdoor.

Deze selectie is het resultaat van grondig onderzoek naar de evoluerende smaken en voorkeuren in zowel interieur- als exterieurontwerp. Ons doel is om u niet alleen te voorzien van designprofielen in ecologische houtsoorten, maar ook hoogwaardige afwerkingen aan te bieden die uw ontwerp naar een hoger niveau tillen. Welke stijl u ook nastreeft, met deze vernieuwende kleuren kunt u op een natuurlijke manier kracht toevoegen aan uw project zonder het tijdloze karakter te verliezen.

Gebogen wand in de trendkleur Dune


WILT U ONZE KLEURRIJKE HOUTAFWERKINGEN ZELF BEWONDEREN?

Breng dan een bezoek aan onze showroom te Meulebeke waar de tinten tot leven komen. Bovendien staat ons toegewijde team klaar om advies op maat te geven, zodat u de perfecte kleurafwerking kan kiezen voor uw project. Let wel: een showroombezoek is enkel mogelijk op afspraak.